17 Kasım 2009 Salı

Gökhan Demirkol'a hapis cezası


Gamze Özçelik'e tecavüzden yargılanan milli basketbolcu Gökhan Demirkol'a 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Eski sevgilisi manken-oyuncu Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Gökhan Demirkol'un, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin bozma kararı çerçevesinde yeniden başlayan yargılamasında, sanık Demirkol, ''Cinsel saldırı'' suçlaması kapsamında 7 yıl hapis cezası verildi. Ceza, indirim hükümleriyle 5 yıl 10 aya indirildi.

Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan, ancak bu cezası Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi tarafından bozulan eski basketbolcu Gökhan Demirkol'un, Yargıtay'ın bozma kararı çerçevesinde 6'ıncı duruşması manken ve oyuncu Gamze Özçelik'in müstehcen görüntülerini internet ortamında yayınladığı iddia edilen Gökhan Demirkol'un yargılanmasına Antalya'da devam edildi. 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Gamze Özçelik katılmazken, Özçelik'in avukatları Fatih Volkan ve Makbule Tanış, sanık Gökhan Demirkol ve avukatları Ömer Yeşilyurt, Rıdvan Yıldız duruşmada hazır bulundu. Davada ilk savunmayı Demirkol'un avukatı Rıdvan Yıldız yaptı. Yıldız, manken oyuncu Gamze Özçelik'e bilinci yerinde değildi raporunu veren anestezi uzmanı Dr. Y.Y. hakkında İstanbul Tabib Odası tarafından soruşturma başlattığını öne sürdü. Gamze Özçelik'i Adli Tıp 6. İhtisas Kurumu tarafından verilen raporun gerçeği yansıtmadığını ileri süren Yıldız, "Raporda imzası olanlar konunun uzman doktorları değil. Raporda 37 doktorun imzası bulunuyor. Bu doktorlardan 20'si Gamze Özçelik'in ruh sağlığının bozulduğu yönünde 17 tanesi ise bozulmadığı yönünde imza vermiştir. Kamuoyundan da bilindiği gibi adli tıp tarafından Hüseyin Üzmez davası verilen rapor çocuk uzmanı olmaması nedeniyle bozulmuştur. Bizim raporda da anestezi uzmanı olmadan düzenlenmiştir. Mağdure'nin ruh sağlığı bozulmamıştır. Mağdure şu an evlendi çocuğu da oldu. Sosyal hayatı devam ediyor" dedi.

Mahkemeden söz alan Ömer Yeşilyurt ise, davanın hem mağdur hem de mağdure için önemli bir dava olduğunu söyledi.

Yeşilyurt savunmasına şöyle devam etti:

"Daha önce Adli Tıp benim için yargıya ışık veren bir kurumdu. Artık Adli Tıp ışık veren değil skandallar kurumudur. İnternette yayınlanan görüntüler üzerinde verilen raporda anestezi uzmanının imzası yoktur. Mağdure ilişki sırasında ilaçla uyutulduğunu ileri sürüyor. Adli Tıp'a sorduk ilaç ile bayıltılan bir kişi 8 ile 12 saat arasında baygın kalır dendi. Fakat o gece Gamze Özçelik ile Gökhan'ın Kemer'de bir diskoda eğlendiğini görüyoruz. Görüntünün çekildiği saat sabah saat 06.40'dır. Mağdureye bakıyoruz bu kez saat 09.40'da telefon ile mağdur ve Fransa'yı aradığı telefon kayıtlarında mevcut. Mağdure ilk davayı açtığında Gökhan Demirkol'un anne ve babasının yatağında tecavüz ettiğini söylemişti. Daha sonra görüntüler internet ortamına yansıdığında ise medyanın da etkisiyle Kemer'de bir otelde tecavüz edildiğini iddia etti. Biz tecavüz davalarının uzman avukatları değiliz. Yargıyı ve bu davayı kim yanıltıyorsa haklarında suruşturma başlatılsın. Sanığım Gökhan Demirkol'un beratını talep
ediyorum."

Mahkeme Başkanı Mustafa Zeki Söğüt'ten söz isteyen Gökhan Demirkol, "Kariyerinin doruğunda milli bir basketçi neden sevgilisine tecavüz etsin" diye konuştu.

Demirkol, "Avukatlarımın sözlerine katılıyorum. Gamze 2002 yılında tescilli güzel ilan edildi. Ona ulaşmak zordu. Ben de onunla o yıllarda sevgili oldum. Bizler teknolojinin kurbanıyız. İnsanlar özeline teknolojiyi karıştırmasın. Bu işi yapan iki kişi. Hayatımı geri istiyorum" dedi.

Gökhan Demirkol'un savunmasının ardından mahkeme salonunda bulunan Demirkol'un annesi Tülay Demirkol göz yaşlarına hakim olamadı. Yaklaşık bir saat süren savunmaların ardından Mahkeme Başkanı Mustafa Zeki Söğüt, duruşmaya 20 dakika ara verdi. Aranın ardından mahkeme sanık Demirkol, ''cinsel saldırı'' suçlaması kapsamında 7 yıl hapis cezası verildi. Ceza, indirim hükümleriyle 5 yıl 10 aya indirildi.

Mahkeme çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gökhan Demirkol, "Siz kamuyu aydınlatan insanlarsınız. lütfen insanların özel hayatını teknolojiyi karıştırmamaları konusunda onları uyarın. Ben yaptım cezamı çekiyorum ve devam ediyor yargılanmam. Ama sonuçta ben bu duruma düştüğüm için çok üzgünüm. Gamze'ye de cahilce yapıldı. Ama lütfen uyarın insanları. Bizim başımıza geldi başkansının başına gelmesin. Mağdur değil sapık değil. Sizce ben sapık mıyım, mağdur muyum? İnsanları bir şekilde uyarın. Bu dava uyarı amaçlı olsun" şeklinde konuştu.

Demirkol'un avukatı Ömer Yeşilyurt ise, "Bu ülkede bazı kurumlar kendi devletinin kendi sınırlarını çizip kendi hukukunu oluştursa da ben yargının varlığına, hukukun varlığına inancımı devam ettiriyorum. Daha önceki bir karar olması ve tekrar esasla birlikte Yargıtay'da görülecektir. Kim söylerse söylesin son sözü biz ona saygılıyız. Raporda kişinin baygın olup olmadığı sözünde karar vermesi gereken kişinin anestezi uzmanı olması lazım. Biz de kim var? Kırıkçı var, çıkıkçı var. Derim ki gerekçesiz ölü ve baygın olduğunu acaba ulemaya mı sordun'' ifadelerini kullandı.

14/11/2009 09:45:31

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder