17 Kasım 2009 Salı

'Sinyora' yatacak 'Fahriye' uyanacak


İTALYAN sinemasının efsane ismi Claudia Cardinale, ‘Sinyora Enrica’ adlı filmin çekimleri için Türkiye’ye geldi.

Senaristliğini ve yönetmenliğini Ali İlhan’ın yaptığı filmde başrolleri İsmail Hacıoğlu ve Fahriye Evcen paylaşıyor. ‘Sinyora Enrica’ karakterinin gençliğini Fahriye Evcen, yaşlı halini ise 71 yaşındaki İtalyan yıldız canlandıracak.
Film setinde basın mensuplarıyla sohbet eden ünlü aktris “Türkler de Akdeniz bölgesi insanı. Mizaç olarak birbirimize uzak değiliz. Birbirimizi anlamamız zor olmadı. Bu filmin kariyerimde iz bırakacak bir iş olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Filmin yapımcısı Can Arca da senaryoyu gönderdikleri Cardinale ile Paris’te görüşerek anlaştıklarını dile getirdi. Filmin konusu ise şöyle: Yıllar önce, oğlunu da arkasında bırakarak kendisini terk eden kocasından sonra hiçbir erkeği kapısından bile içeri sokmayan Sinyora Enrica (Claudia Cardinale), bu özelliğiyle ün salmıştır. Enrica, evindeki boş odaları kız öğrencilere kiralamakta, ek iş olarak da terzilik yapmakta ve bir pazarda çalışmaktadır. Yıllarca bozmadığı bu kuralı, yağmurlu bir gecede, bir yanlış anlama sonucunda evine gelen öğrenci Ekin (İsmail Hacıoğlu) için bozacaktır. Geceyi evde geçiren Ekin, Sinyora Enrica’nın (Claudia Cardinale) yatağında yatar. Ve bir mucize olur, yaşlı Enrica sabah kalktığında genç bir kadın (Fahriye Evcen) olarak uyanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder