17 Kasım 2009 Salı

Gülben Ergen Bilge Köyü'nde


Ses sanatçısı ve oyuncu Gülben Ergen, 4 Mayıs 2009 tarihinde Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 44 kişinin öldürülmesiyle sonuçlanan katliamın izlerini silmek için köy okulunu ziyaret ederek çocuklara kırtasiye ve giyim yardımında bulundu.

Gülben Ergen Bilge köyünün yanındaki 5 köye de okul öncesi çağdaki çocuklara soğuktan korunmaları için vitamin ilaçları ve okula giden öğrencilere ise giyim ve kırtasiye yardımı yaptı. Ergen, yaklaşık 50 bin TL'lik yardımı kamyonetle Bilge köyündeki çocuklara kendi elleri ile dağıttı. Yardımlar Bilge köyündeki yetim ve öksüz çocuklara ilkokulda düzenlenen törenle dağıtıldı.

Okuldaki öğrencilerle birebir ilgilenen ünlü sanatçı Gülben Ergen, köyde yaşanan katliamın izlerinin yavaş yavaş silindiğini söyledi. Bilge köyündeki çocukları bir nebze de olsa sevindirmek için köye geldiklerini belirten Ergen, "Buradaki çocukları güldürmek, yaşadıkları travmaları geride bırakmak için buradayız" dedi.

Ergen, köye gitmeden önce ziyaret ettiği Mardin Valisi Hasan Duruer'den de köydeki günlük yaşam hakkında bilgi aldı. Vali Duruer köydeki yaşamın rehabilite edilmesi için üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini belirterek sanatçı Ergen'e göstermiş olduğu örnek davranıştan dolayı teşekkür etti.


12/11/2009 15:51:12

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder